Activiteiten winter

Leuke winter activiteiten in het Brixental en omstreken!

 

Het ALPENIGLU-dorp

Een unieke plek bij ons op de berg in Hochbrixen. Een klein wit dorpje wordt er gebouwd met iglo’s waar je in kan overnachten en een ijskerk waar ijssculpturen van internationale kunstenaars, mede door de hightech-verlichting, een winters thema eer aan doen. In deze ijzige sprookjeswereld wordt er een fondue voor je klaargemaakt met natuurlijk de bijbehorende drankjes. Onze ervaring?! geweldig….. maar wel koud! https://www.alpeniglu.com/igludorf/

Funparks voor de skateboarder

Uit ervaring van onze kinderen heeft Westendorf hét funpark van de hele regio in huis! Westendorf hoort ook zonder meer tot de beste freeride-spots van het Tiroler Unterland. Hier vind je schaduwhellingen, cliffs, lange runs tot in de dalen. Kortom: alles wat een echt freeride-gebied nodig heeft. Verder is er het Intersport Kaiserpark. Dit park ligt direct naast de Tanzbodenbahn op een zonnige en centrale locatie in de SkiWelt. Geboden wordt een Easyline met 3 boxen (Flat – Up & Down – Flat) en een Expertline met 5 boxen en rails (Flatrail – Wallridespine-Rainbowbox – Flatbox – Kinkedbox & Picknicktable), bovendien een 2-kicker combo & 2-roller combo, en een chill-out-area met ligstoelen en een relaxte sound om even tot rust te komen.

Zwembad met speelactiviteiten en sauna in Ellmau

Een grote tuin met zwembaden en ook een natuurmeer en allerlei speelactiviteiten (o.a. trampoline’s en springkussen). Er zijn drie grote lange glijbanen aanwezig, superspannend voor de kids! Bij minder weer kan er gewoon door gerecreëerd worden in het binnenzwembad. Een groot restaurant is hier aanwezig. Voor de sauna liefhebbers is er een gemoedelijk sauna complex met opgietingen elk uur.

Binnen en buiten zwemmen in Kitzbühel

Een binnenzwembad met glijbanen. Eentje is zo leuk, daar ga je vanaf in een reuze band.

Langste glijbaan in Europa in Worgl

Op een regenachtige dag kun je in Worgl genieten van het binnenzwembad met golfslagbad en piratenschip. Een hypermoderne sauna zit hier ook bij. Maar wat we vooral moet melden is dat je hier van de aller langste super glijbaan van europa kan glijden!! www.woerglerwasserwelt.at

De watervallen van Krimml

Op ongeveer een uur rijden ligt in Krimml de grootste waterval van Europa. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld. De oorsprong van de waterval is de Krimmler Ache die aan het einde van het hoog gelegen Krimmler Achental op 1.460 m boven de zeespiegel in drie fases naar beneden stort. De Krimmler Ache is een gletscherbeek waardoor de hoeveelheid water sterk varieert. In juni en juli stroomt er 20.000 m³/h water terwijl dit in februari “slechts” 500 m³/h is.

Slot Tratzberg

Beleven hoe de Oostenrijkse ridders leefden en zich beschermden in de middeleeuwen? Dit kasteel is zo achtergelaten, dat je er meteen in de middeleeuwen waant. Prachtige kamers, vooral de beschilderde levensboom en geheime ontsnap toren. Met een koptelefoon op (nederlands) of door een gids wordt je rondgeleidt. Voor kinderen is er een aparte versie. Echt een aanrader!!! U wordt er met een wagentje vanaf het pannenkoeken huis naartoe gebracht. De wapenkamer is ons favoriet, wij verklappen niet waarom!. www.schloss-tratzberg.at.

Innsbruck fascineert als de hoofdstad van de Alpen met een unieke schat aan belevenissen tussen 574 en 2.350 meter boven zeeniveau. Hier is Tirol echt. Historisch gegroeid en altijd aan de pols van de tijd is Innsbruck een mozaïek van de culturele geschiedenis: keizerlijk, imposant, prachtig en statig presenteren de historische gebouwen in de stadskern zich. Enige daarvan genieten wereldwijde bekendheid, zoals de Bergiselschans van Zaha Hadid of het Gouden Dak. Dat geldt ook voor de keizerlijke Hofburg of het Tirol Panorama, naast highlights zoals de keizerlijke hofkerk, het slot Ambras, de stadstoren, de St. Jacobsdom, de Basiliek Wilten en de Maria-Theresien-Straße de City-stars van Innsbruck – en daarmee een reis meer dan waard. Vergeet ook de dierentuin niet! https://www.alpenzoo.at/de/

Waterparken

Één daarvan is een must. In het Ötztal ligt Area 47, gegarandeerd fun in de zomer.Het is het grootste waterpark in Oostenrijk en ligt zo ongeveer 50 kilometer van Innsbruck, het park is DE plek voor wakeboarders, klimmers, families en adrenalinejunkies. Het is niet echt geschikt voor gezinnen met zeer kleine kinderen. Naast de activiteiten in het water biedt het ook genoeg zonder water, het biedt ook “onderdak” aan het grootste klimpark ter wereld. Last van hoogtevrees niet getreurd, je kunt je prima vermaken met mountainbikes, buggy’s of een crossmotor.

En nog veel meer……